آمار باورنکردی؛ برخی ۱۰۰ خانه خالی دارند! / اولویت دریافت مالیات خانه های مشخص شد
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا؛ بازار معاملات مسکن در تهران کساد است و آپارتمانهای بزرگ متراژ در رکود عمیقتری به سر میبرند. بررسیها نشان میدهد نرخهای پیشنهادی در مقایسه با ماه گذشته با افت مواجه شده و این در حالی است که طرف تقاضا...
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا؛ بازار معاملات مسکن در تهران کساد است و آپارتمانهای بزرگ متراژ در رکود عمیقتری به سر میبرند. بررسیها نشان میدهد نرخهای پیشنهادی در مقایسه با ماه گذشته با افت مواجه شده و این در حالی است که طرف تقاضا واکنش خاصی به قیمتهای جدید از خود نشان نمیدهد.
بر اساس صحبتهای مشاوران املاک، حجم سرمایهگذاری به قصد نگهداری در بازار مسکن کاهش یافته است. یکی از دلایل این موضوع میتواند اعلام خبر دریافت مالیات از خانههای خالی باشد.
گفته میشود که تا کنون حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور به سازمان امور مالیاتی معرفی شده که اولویت، شناسایی واحدهای آن دسته از مالکانی است که بیش از ۱۰۰ خانهی خالی در اختیار دارند. این خبر بدان معناست که احتمالا صدها نفر در ایران مالک بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند و عمدتا واحدها را احتکار کردهاند. بررسیها نشان میدهد بخش قابل توجهی از واحدهای مسکونی خالی استان تهران در شهر جدید پردیس، پرند و منطقه ۲۲ قرار دارد. شنیده میشود یک فرد حقیقی در پردیس بیش از ۱۰۰ آپارتمان خریداری کرده است.
قانون مالیات خانههای خالی از آذرماه ۱۳۹۹ به تصویب رسیده اما قرار است پس از وقفه تقریبا سه ساله ناشی از نبود مکانیزم شناسایی، از ۱۵ شهریور امسال به شکل جدی اجرایی شود. از نظر سیاستگذار و قانونگذار مالکیت دهها واحد مسکونی فینفسه ایرادی ندارد اما باید در بازار مسکن یا اجاره عرضه شود.
دولت سیزدهم در نظر دارد تا از روز ۱۵ شهریورماه سال جاری، اعمال مالیات بر خانههای خالی را به شکل جدی اجرا کند. از روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تهران و شهرهای اقماری، گشتهایی متشکل از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، سازمان امور مالیاتی برای شناسایی میدانی خانههای خالی در مناطق مختلف شهری برقرار شد. مهمترین ملاک وزارت راه و شهرسازی برای خالی نبودن خانههای خالی، پرکردن اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان است.
ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوبهای را درخصوص مالیات خانههای خالی ابلاغ و اولویتها را تعیین کرد. طبق این مصوبه در ابتدا افراد حقیقی و حقوقی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی داشته باشند، در اولویت نخست معرفی به سازمان امور مالیاتی قرار دارند و در اولویت بعد مالکان واحدهای خالی یکصد تا ۵۰ خانه خالی، اولویت سوم مالکان ۵۰ تا ۲۰خانه خالی، اولویت چهارم مالکان ۲۰ تا ۵ خانه خالی، اولویت پنجم ۵ تا ۲ خانه خالی و در نهایت مالکان واحدهای یک تا دو واحد مسکونی خالی در اولویت شناسایی و معرفی به سازمان امور مالیاتی و اخذ مالیات هستند.
دو روز قبل مشترکی بین مسئولان وزارت راه و شهرسازی با سازمان امور مالیاتی و شرکت عمران شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد و شهرداری تهران برگزار شد تا آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانههای خالی بررسی شود. طبق قانون معرفی واحدهای خالی از سکنه برعهده وزارت راه و شهرسازی و اخذ مالیات از خانه های خالی برعهده سازمان امور مالیاتی است.
منبع:
ایسنا