جزئیات شکل گیری ایده ساماندهی یارانه آرد و نان
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم ارایه دستاوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رونمایی از بزرگترین سامانه اشتراک گذاری تجربه خرید با بیان اینکه اگر همراهی وزرای کشور و جهاد کشاورزی نبود،...
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم ارایه دستاوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رونمایی از بزرگترین سامانه اشتراک گذاری تجربه خرید با بیان اینکه اگر همراهی وزرای کشور و جهاد کشاورزی نبود، طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به سرانجام نمی رسید و با نواقص زیادی مواجه می شد، گفت: باید با فاصله و از دور به طرح نگاه کرد؛ به این معنا که تمام تلاش دولت در اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان این بود که در عمل نشان دهیم امکان اصلاحات اقتصادی با لحاظ محدودیتهای اجتماعی و تنوع فرهنگی، وجود دارد و یک کار شدنی است.
وی با تاکید بر اینکه این اتفاق، یک نظریه پردازی و بر مبنای کتابهای درسی نیست، افزود: بسیاری از کشورها، انتخابهای سادهتری برای اصلاحات اقتصادی دارند و ابزارهای سادهتری را برمی گزینند؛ به نحوی که اعلام می کنند که از طریق انجام یک سیاست اقتصادی مشخص، می توان کسری منابع را جبران کرد؛ در حالیکه در ایران، به دلیل در هم تنیدگی مسایل به خصوص در موضوعاتی که جنبه سیاسی و اجتماعی، بر جنبه اقتصادی غلبه می کند، حتما مجبور هستیم که ملاحظات اجتماعی را در نظر بگیریم.
خاندوزی ادامه داد: پیشنهاد اینکه مساله آرد و نان را چطور تدبیر کنیم، از چند ماه قبل از اجرای طرح به بخشهای دیگر دولت هم ارایه شده بود؛ اما به دلیل اتکا به روشهای غیرقیمتی، کار زمان بر بود و دو ماه زمان گذشت و یکی از دستگاههای متولی، اعلام کرد که زمان بیشتری برای بررسی و انجام کار نیاز دارد، در نهایت هم جمع بندی بر این بود که ساماندهی آرد و نان فعلا امکان پذیر نیست که در نهایت، با تدبیر رئیس جمهور، این مساله به وزارت امور اقتصادی و دارایی سپرده شد.
وی افزود: بنابراین نظام بانکی و نخبگان همت کردند تا در جای جای کشور، این کار دور از دسترس را در زمان کوتاهی اجرایی کنند.
خاندوزی با بیان اینکه برای اجرایی کردن این کار، سه گام مهم وجود داشت، تصریح کرد: اول خود مساله شفافیت دادههای اقتصادی مسیر مهم بود و باید چشم انداز روشنی وجود داشت که در واقعیت چه اتفاقی رخ می دهد و حاکمیت باید بر روی این موضوع اشراف داشته باشد که فرای اعداد و ارقام، چه در واقعیت خواهد گذشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بر این اساس، تمام نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به این سوال پاسخ دادیم که دست حاکمیت از نظر اطلاعاتی پر شود.
این خبر تکمیل می شود...